26 februari

I fredags var brevbäraren extrasnäll. Fick boken ' Alla fingrar gröna ', en trädgårdstidning och fröer från Impecta.

Så i helgen har jag sått resterande tomater, ett par gurkfrön, smultron, lungrot och stockrosor.

Har kommit med i en Facebook-grupp som heter Trädgårdsskafferiet, och inspirerad av deras sådder gick jag ut och grävde fram bär från min egen sparris, Mary Washington. Detta trots att jag beställt 100 sparrisplantor samma morgon!

I varje bär kan det ligga 4 frön. Jag rensade fram fröna och la dom i ett glas med vatten för att skölja bort orenheter. När jag sen diskade hade jag ju glömt det.

Oj, vad är det som ligger där på botten av diskhon? Ja visst ja, det låg ju sparrisfrön i det glaset. Bara att fiska upp dom. De fick ligga i vattenglas tills nästa dag då jag sådde dom.

Var till Ikea en sväng, och där sålde de Limequat- plantor. Hybrid mellan lime och kumquat. Stod och höll i några plantor men kunde inte bestämma mig. Låg några frukter från dem runt krukorna, så jag tog med hem för att provsmaka. Smakade citron. Saftiga och fina. Köper nog en planta nästa gång jag åker in. Om det finns kvar några.

En annan av kameliorna har fått en utslagen blomma. Lite ljusare i tonen och inte lika bullig som den tidigare blomman. Kul med variation!

Vintern har kommit tillbaka efter de kyliga dagarna. I dag fick Lars köra snöslunga för första gången den här vintern.

Hade några små träd som behövde tas ner. Lars fällde och kvistade med motorsågen och så ställde vi stammarna vid en tall.  Kvistarna ska jag ha till annat.

I morgon ska jag plantera om andra sådden av Vilma. Och chili och paprika. Men först, sova!

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0