Mera fröer

 
Är i fröbeställningstagen och kom på att Blomsterlandet brukar ha 50% på fröer när jag redan köpt. Så i söndags ringde jag dit och frågade när de skulle sänka priserna. Och det var den här veckan. Så i går var kusin Heidi och jag där och köpte en del fröer. De hade ju inte allt vi ville ha så en del kommer jag att skicka efter ändå 
 
 
Har sått i mineralull för första gången. Hydroponisk odling måste ju också testad. 
 
 
Och minsann! I dag hade några frön fått svans. Bladamarant tror jag det här är.
 
 
Och här är ruccola. 
 
 
Basilikan bildar gele'hölje först.
 
 
Vilma börjar visa sig.
 
 
Visar sig gör också en hel del vårlökar som tillbringat några månader i källaren. Jag bär upp dem till glasverandan innan de blir för gängliga.
 
 
Jag hoppas att någon av knopparna på kameliorna ska orka slå ut. De satte ju massor av knopp i somras, men de flesta knopparna har torkat.
 
 
I min hall är det stökigt som vanligt. Jordsäckar, hinkar med sand och påse med perlit. Jag ska så perenner!
 
 
Tre skopor jord, en skopa sand och lite perlit. Blanda väl. Så frön, sätt i etikett och vattna. Sen ska lådorna bäras ut till ett skuggiga ställe och täckas med nät. De gror förhoppningsvis när det blir vår.
 
 
I väntan på att mina fröer ska gro så njuter jag av min fantastiska helgbukett. Fick köpa en bunt halvt utblommade alstromeria till extremt lågt pris på blom affären. Blandade med mina Ikea tulpaner. Visst är den ljuvlig! Helt underbara färger. Blommor, det är livet där!
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0