Hantverkssöndag.

 
I dag har jag varit hos Marianne Folkesson i Västra Ämtervik på pilflätningskurs. Hemträdgårdsföreningen arrangerar. Soligt väder och fin miljö. Första gången jag testat att fläta pil. Materialet hade Marianne odlat själv. Man började med att sticka ner stomkvistarna.i en hink ned sand och sen binda ihop dem i toppen. Sen leta tunnare kvistar att fläta med.
 
 
Det var inte jättelätt att få det jämnt och fint, men skam den som ger sig.
 
 
Färdig! Har inte bestämt vem som ska få klättra i den här. En Törnrosas kjortel kanske?
 
 
Marianne hade fina idéer till pionstöd också.
 
 
En del av dagens produktion.
 
 
Dom har lovat regn i morgon, så när jag kom hem ställde jag i ordning tunnor vid 3 vattensamlingsställen. Gäller att ta till vara de droppar som kommer.
 
 
Var till gravarna i veckan och tog bort ljusen. De stod kvar ute, och jag uoptäckte att de gav mer än de lovat. Hade räknat med att batterierna i LED-lamporna skulle  räcka fram till nyår. Och de gjorde de ju. Gott och väl. I dag är det 22 april.
 
 
I går köpte jag lite gödsel. Dags att rensa och lägga på nu. Kogödsel på påse innehåller ju mindre ogräs än grannens gödsel.
 
 
Fyndade fin gjutjärnsplatta nere vid smedjan. Försökte tvätta bort rost med först hett såpvatten och skurborste och sen med citronsyra. Gick inte någe vidare. 
 
 
För övrigt så blöder vinrankan, trots att jag beskär när den var i vila. Detsamma gör kameleontbusken. 
 
 
De barrotade perennerna som kom för en vecka sen växer fint.
 
 
Höstens tranbär sitter kvar på plantan.
 
 
Vi har klippt bort en stor tunna med grenar från rosen Polstjärnan. Den här hängt över blåbärslandet länge och hindrat fri passage.
 
 
Nu behöll jag bara 4-5 grenar.
 
 
Sådde bondbönor i går också. Hann inte med morötterna. Tidigast någonsin.
 
Så hur har helgen varit? Bara fin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0