Frostnätter

 
Så kom den då, Frosten.  Första natten strax under nollan, och i natt ett par minusgrader. Senare på dagen hade vi ett fantastiskt väder.
 
 
Hade täckt fuchsiorna med fiberduk under natten,  och den fladdrade i vinden.
 
 
Skördade pumporna i tunnelväxthuset i går kväll och bar in i glasverandan. Inte så många, men alltid nåt .
 
 
Eftersom jag även burit in några frostkänsliga plantor i glasverandan så är det lite fullt där.
 
 
Men fint!
 
 
Det står brickor med grönsaker överallt.
 
 
Och frösamlingen blir större och större.
 
 
Lika bra att städa ur växthuset. I dag har jag burit ut alla paprikakrukor, och slängt innehållet på min blivande solrosbädd. Dessutom klippt ner tomatplantorna vid västra väggen.
 
 
Östra väggen ska jag ta i morgon. Gelbe dattelwein har fortfarande en hel del tomater kvar att plocka.
 
 
Det här blev dagens skörd i växthuset. Chilin Jamaican Bell får eftermogna inne. Vackra som smycken pryder de ett fat.
 
 
Potatisblasten frös förstås, så jag grävde upp potatisen. Det blev inga mängder direkt, men jag fick tillbaka insatsen i alla fall. Inför nästa säsong ska jag göra ett riktigt potatisland. Vill odla min egen potatis!
 
 
När jag tömde en tunna med lite vatten i så hittade jag benrester. Tror det är illrar som legat där. Var inne på Naturhistoriska muséets hemsida och jämförde utseende och storlek. Stämde med illerbeskrivningen. Fyndet satte igång tankarna. Hur har de kommit dit? Hur länge har de legat där? Varför inte fler benrester? Har ngt annat djur ätit på dem först? Och inget svar får jag. Får släppa det.
I morgon blir det mer praktiskt arbete.  Fiberduken räckte inte som skydd för fuchsiorna, utan de fick frostskador. Lika bra att bära ner dem i källaren. Skönt med lite mindre att oroa sig över.
 
 
 
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0