Snart Dan före dan. . .

I morgon är sista förberedelsedagen före julafton. Vi ska äta jullunch här,  jag och särbon och dotter med familj. Har bihåleinflammation sen en dryg vecka,  så det har inte blivit mycket gjort här hemma. Har mest kurat i soffan. Vädret, som är milt, regnigt och disigt, ökar ju inte arbetslusten heller. Och mörkret. . . . Usch vad jag kännet mig gnällig. 
 
 
Den här lilla glädjespridaren kanske kan pigga upp lite? Vera, 6 månader.
 
 
Ska berätta vad som faktiskt har hänt. Jag bakade muffins med pepparkakskryddor av gammal sommarsquash, som jag plockade för 3 månader sen. Musselsquash för att vara mer exakt. De blev goda! Den squashen ska jag odla nästa sommar också.
 
 
Kolapudlar har det också blivit,  kolakaksdeg utbakade som pudlar.
 
 
Och en massa tomtar, gjutna i champagneglas. 
 
 
Det här är en ny omgång av mitt favoritgodis, krispig kola. Ricecrisp och jordnötter i botten, en kolasmet ovanpå och så ett nytt lager med ricecrisp. Och allt täcks med smält choklad. Nu är det skuret i bitar och paketerat.
 
 
Ja, har fått upp adventsstjärnan och lite kulor.
 
 
En och annan tomte
 
 
Hyacinter köpte jag ett gäng till första advent. De håller sig fräscha länge i glasverandan.
 
 
Har ställt upp ett par loppisfynd i glasverandan. Nittsjötillverkad keramik. Lite fulsnygga  rådjur.
 
 
Och äntligen har jag lyckats röja av bordet!
 
 
Har fått upp nya Led-lister i fönstren också, det är jag nöjd med. En 5 meters Ledremsa i var halva av glasverandan. Den här gången ligger de på trälister för att minska risken för vätan som bildas p g a kondens. 
 
 
Det var fint med snön vid första advent, men den försvann snabbt. 
 
 
Nu grönskar vintersalladen, till glädje för mig och hönsen.
 
 
Och purpurklätten gillar också den här väderleken. Har inget minne av att jag planterade den där?
 
 
Stora hjulet som jag rullade hem i höstas har fått sin plats, kanske. Vad tror du? Med något som klättrar lite diskret på den?
Nya Impectakatalogen kom förra veckan,  väldigt lägligt inför julhelgen när man har tid att sitta och fundera, planera och längta. . .efter växter och hund!
 
 
Var och hälsade på ett par Labradoodles förra veckan, vilka godingar! Blossa 6 år och Flora, 9 veckor. Jag tillbringar en del tid med att googla för att leta efter en kennel som ska ha valpar i vår. Längtar!

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0