Söndag 26 april

 
Nu har de första sparrisarna tittat upp, ungefär samma tid som förra året. Jag är tacksam att inte hönsen krafsar sönder dem.
 
 
Hönsen får vara lösa ute när jag är ute och de håller sig gärna nära mig. Den här veckan har jag rensat pallkragarna och gångarna mellan från ogräs och idag gödslade jag upp två pallkragar för att så morötter. Fick strax hjälp där.  . .
 
 
Men det går ju inte att ha med höns när man sår! Så de fick få in i hönsgården och jag gjorde prydliga fåror till fröna. Efter att ha vattnat i fårorna, sått och täckt med jord, så la jag över lock av kanalplast.
 
 
Den här veckan har jag också sått potatis, Rocket, i hinkar. Potatisarna hade fina groddar och jag var så nöjd. 
 
 
Nästa dag när jag tittade ner i en av hinkarna upptäckte jag att nån hade gnagt/brutit av groddarna! Morr!  Nu står hinkarna i glasverandan nån vecka framåt. Ska ju bli pissväder de närmaste veckorna, så det passar bra.
 
 
Har nästan tömt växthuset den här veckan. Värmen vi haft senaste månaden driver på de vinterförvarade växterna. Ca 50 liljekrukor är utburna, 16 buskpioner och ett antal japanska lönnar och en del clematis. Har ställt dem längs skuggiga väggar för avvänjning.  Vid midnatt i går tittade jag på termometern och upptäckte att det bara var 2 plusgrader! Bråttom ut och leta fram fiberduk att lägga över. Och fiberduk verkar det ju behövas de närmaste 2 veckorna. Men det är ju bara april..

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0