Lite trädgårdsarbete

 
Nu har jag satt halslökar från vitlöken! I tunneln! Myllade ner färsk hönsgödsel först, så vi får se hur det går. De kanske blir brända.
 
 
Det verkar ju inte bli så mycket vinter, men vem vet, hela mars är ju kvar. Persikan är på väg att blomma i glasverandan. Snart dax att pensla. 
 
 
Tittade in i växthuset och där hade buskpionerna börjat ge blad. Lite onödigt tidigt. Hoppas det går bra.
 
 
Inne gror det också. Första paprikafröet har grott. Sådde i helgen. Smultron, frön från Golden dessert, har också grott, liksom purjo, rotselleri och rosenstänk.
 
 
Fönstertomaterna växer fint. Måste snart ge dem mer utrymme, så jag får ställa upp fler lampor. 
 
 
I glasverandan blommar Primulor tillsammans med hyacinter.och våriris. Ger lite vårkänsla. I dag var det 17 grader därinne, snart kan vi fika där.
 
 
Har suttit och gjort frökuvert och portionera fröer. 40 kuvert blev det i går kväll. Sparris och vallmo  har flera dl med vallmofrön kvar.
 
 
Tittade ner i källaren och en del fuchsior har ju inte vett att vila! Skulle väl behöva ta upp dem snart, men tyvärr har jag inte plats för det. Kanske får testa några i uterummet så småningom? 
 
 
Egentligen skulle jag vilja va i trädgården mer nu, när stormarna bedarrat,  men samtidigt måste jag ju få ordning i syrummet. Har putsat muren och i går köpte jag plattor till taket. Hoppas jag får hjälp att sätta upp dem till helgen. Sakta framåt!
 
 
Sen har jag ju börjat på Keramikakademien på Kyrkerud, och vi har uppgifter mellan träffarna. Förra helgen jobbade vi med extruderade former, jag valde cirkelrunda korvar. Sen modellerade jag om dem lite. Nu har jag lite ångest över min hemuppgift. Den ska vara snustorr 6 mars! Och jag har inte gjort den än. I morgon kanske?
 
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0