Pingstafton 2020

 
Vilken kväll! Ville inte gå in. Varmt och skönt, inga mygg och koltrasten sjunger. 
 
 
Har precis burit in mina småplantor i glasverandan. De är inte riktigt redo för 24-timmars uteliv än. 
 
 
Det är bara purjolöken som kommit ner i pallkragen än. 30 stora, fina plantor fick jag plats med. Ska sätta några i tunneln också och resten ska till dottern. Har nog aldrig haft så rejäla plantor någon gång, om det nu beror på sort eller omvårdnad? De har fått mycket näring och varit ute dagtid i flera veckor. Blaugrüner wintér heter sorten.
 
 
Grönkålslandet är färdigt. En stor tunna hästgödsel är nedhackat och stödbågar till fiberduken nerstuckna i jorden. Ska bara sy skyddet i fiberduk innan jag planterar, så jag kan sätta på det direkt.
 
 
Har redan sett några rapsfjärilar.
 
 
Kupade min förväxta potatis i dag. Har ju haft ett antal hinkar med potatis stående i baracken. Nu åkte de ut!
 
 
Så här såg det ut i hinkarna, så det var hög tid att kupa =hälla på mer jord.
 
 
I dag kom särbon och kapade till plattorna jag saknat i pergolan. Jag har några kvar att väga av för, det blir i morgon.
 
 
 
Vi har suttit och fikat här några gånger i vår, med provisoriska bord, men nu haŕ vi burit hit vårt återbruksbord, det funkar bättre. Jag köpte ett par stolar till också. 
 
 
En sak till som blev justerad i dag var trallen under äppelträdet. Så skönt! Då kan jag snart gräva bort det som återstår av gräsmattan och göra trapp och rabatt.
 
 
Måste bara visa, sådde lite bönor i tunneln för att se om det fungerade, och de gjorde det! De här Borlottibönorna kom upp över natten. Vilken fart! Nu har jag sex rader med bönor där. Borlotti och bryrbönor.
 
 
Det har varit en bra dag. Jag vattnar mina pallkragar , löken växer, morötter och rödbetor med. Värme och vatten är en bra kombo. Och gödseln i jorden, förstås  jordgubbarna blommar. Har förberett pallkragarna för bönor, kålrabbi och broccoli. Äter av grödorna i tunneln,  Pac Choi,  rucola och rädisor. Nu väntar jag bara på jordgubbarna. . .
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0