Sista dagen i juni

 
Oj, vad tiden går fort!  På midsommarafton kom Vera till oss. Nu är hon redan 9 dar. Mitt andra barnbarn. Storasyster blev 2 år två dagar innan Vera föddes.
 
 
I trädgården händer det också saker. Upptäckte att ett av de spanska bergslejongapen börjat blomma. Fortfarande i kruka.
 
 
Syster Ingers lejongap, som övervintrat frostfritt,  har också börjat blomma. I kruka eftersom det fanns en del knölklockor i rabatten där de växte. Och jag vill inte ha fler knölklockor!
 
 
Har skördat ett par huvuden av Little Gem. God sort som kan rekommenderas. Måste väl så nya frön i pluggbrätte.
 
 
Min första frösådda pion blommar. Enkelblommande men fin. Men underbart är kort. Tur att inte alla pioner har samma blomningstid. Först är Veichii, Rosenpionen,  tätt följd av Herrgårdspionen och bondpionen. Sen min Förstling av Framgården, och så kommer luktpionerna. Visst ja, Buskpionerna var ju allra snabbast, men de tillbringade vintern frostfritt.
 
 
Första växthustomaten har mognat,  Gardeners delight. En favorit!
 
 
Clematis Arabella är en annan favorit. Den gör sig bra i blomarrangemang.
 
 
Liksom funkiablad.
 
 
Krolliljornas tid är också nu. Det här är Claude Shride. 
 
 
Clematis Red star blommar också. Maffiga blommor.  En del blommor har jag bara känt doften av, andra hinner jag titta närmare på. Tiden springer snabbt nu, men jag måste ändå vila. God natt!
 

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0