November - suck!

 
November är ingen höjdarmånad. Grått och regnigt och mörkt kl 16. Amaryllisen som jag klämde i bildörren slog ut fint ändå, vilken tur. Ett glädjeämne.
Ett annat litet glädjeämne är kattugglan jag hör ute. Det här varit så tyst i sommar,  så jag var rädd att de försvunnit. Men nu hör jag den/dem ute. 
 
 
Senaste månaden har varit mycket Solo, men i onsdags fick han somna in. Hade mycket beslutsångest innan, var det rätt tid? Men efter att han haft några dåliga, kraftlösa kvällar så var beslutet lätt. Veterinären kom hem till oss, det var skönt, och Solo välkomnade henne glatt. På hans grav har jag planterat en Magnolia. Men oj, va det är tomt.
 
 
Upptäckte att jag fått besök i köket, samma dag som Solo fick somna in. Liten sommarläsning. Men frågan är om den kommer från en puppa som suttit på spetskålen jag tog in för ett par veckor sen?  
 
 
Något av det sista Solo gjorde var att ta en råtta inne hos hönorna. Och två hade gått in i buren ett par dagar innan. Så råttbeståndet är lite mindre nu.
 
Lite persedelvård har hunnits med också. Av favoritfällorna. Och några små möss mindre har det blivit tack vare det.
 
 
Det är mycket att plocka bort ute inför vintern. Jag bär krukor och häller ut jord och försöker röja. Men i dag sådde jag de första perennerna och ställde ut för stratifiering. Praktklocka, rosenvial, björnrot, havtorn, höstvädd bl a.  Det finns hopp om en ny vår. Om en dryg månad vänder det.

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0