29 mars 2019

 
I dag slog den ut, min förstblommande egensådda buskpion, sådd 2015. Stolt! Den bor för närvarande i uterummet,  där är svalare och skuggigare än j glasverandan .
 
 
Om någon dag slår nog den här ut.
 
 
I glasverandan bor också den här vännen, stjärnmagnolian. Den är full i knopp, vilken tur! Rådjuren har toppat Stjärnmagnolian som är planterad ute, så den lär inte blomma. Azaleorns, rhododendron och blåbären har kckså blivit rådjursmat, inte kul!
 
 
Vad som däremot är kul är att Ingers lejongap har överlevt vintern i källaren. Har burit upp dem till uterummet och vattnat dem.
 
 
Har planterat om hälften av fröplantorna av lejongap. Blev många krukor. .  Funderar på att plantera en del i tunneln. Just nu bär jag 4 brickor ned lejongap till växthuset varje dag. Och tillbaka till glasverandan på kvällen.
 
 
Några krukor med paprikan King of the north får också stå i växthuset dagtid. De är storväxta och det börjar bli trångt inne.
 
 
I vardagsrummet har jag tänt en växtlampa till.
 
 
Nu har alla tomatfrön grott, och snart är det dags för omskolning.  . .då blir det trångt! Eller ännu trängre kanske är ett bättre uttryck.
 
 
Tur att sparrisen kan stå i glasverandan. Skolade om 38 fjolårsplantor i går, och ca 20 väntar på att få komma i kruka. Rejäla rötter! Borde egentligen ha större kruka.
 
 
Har sått kål och lök. Tänkte eg låta dem stå i tunneln och gro där, men än så länge står de i glasverandan. 
 
 
Min 11-åriga pudel har börjat jaga vattensork, vet inte vad jag ska tycka.
 
 
Och ibland blir han frösamlare.
 
 
Efter att ha klippt hans päls med sax några veckor, en tuss här och en tuss där, har jag äntligen fått ändan ur vagnen och badat och klippt honom ordentligt med klippmaskin. Då blir man lite trött och frusen.
 
 
Och idag har jag varit till Bugano i Årjäng och handlat lite tyg. Mitt i odlingssäsongen! Hoppas jag får något sytt! En sommarklänning och en tunika är meningen att det ska bli före sommaren. Hoppas, hoppas. . .Har i alla fall tvättat två av tygerna i kväll, så nu hänger de på tork. Bra början!

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0