17 mars 2019

 
Jodå, det måste vara vår, när som helst. Snö och tö avlöser varann. Så här såg det ut i morse, när jag vaknade. Och en timme senare regnade det.
 
 
Skönt med pissväder, då kan man ägna sig åt inomhussysslor. Har sått 40 krukor med tomatfrön under veckan. Får plats med ca 15 krukor på värmemattan.
 
 
Övriga står på vänt bredvid.
 
 
Och de frön som grott hamnar under extraljus. Har sått 3-5 frön/kruka.
 
 
I hallen väntar krukor och pluggbrädden på att bli tvättade. Kål och lök ska sås. 
 
 
Lejongapen borde varit omplanterad för flera dagar sen. Har 7 lådor till. Större lådor!
 
 
Men vad gör jag i stället för att skola om då? Tja, lite choklad kanske? Kokosolja, kakao, akaciahonung och cashewnötter. . .mmm . Eller kokosolja,  kakaosmör, akaciahonung, lakrisfudge och nötter. . .ljuvligt! Sen har jag bakat ett par omgångar med surdegsbröd också.
 
 
Så gott! Både de med frukt i och de utan.
 
 
Balkansipporna har kommit upp i krukan i glasverandan. Hoppas att jag snart kan ställa ut krukan så jag kan njuta av blomningen länge.
 
 
Pärlhyacinerna har äntligen visat färg. 
 
 
Ramslöken visar bara bladen än så länge.
 
 
Blomsterlandet sålde Primulor för 10 kr st, så då blev det några såna också. De lyser upp.Hoppas jag kan hålla dem vid liv och plantera ut dem sen. De brukar blomma väldigt länge i rabatten.
 
 
Snart är det vårdagjämning, och ljuset får hönorna att börja värpa. En av tupparna visar henne tillrätta och vaktar.
 
 
Sådde frön från egna jätteverbenor i år. Krukan har stått ute några veckor och för några dagar  sen tog jag in den och ställde den i fönstret. Och titta! Vad det gror! Skillnad mot förra årets köpta frön. Det blev 5 plantor. Här verkar bli lite för många. . . Jaja. Fröna är väldigt små. Svårt att se vad man gör. Sovdax. I morgon ny dag, nya möjligheter.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

odlingstoken.blogg.se

Trädgård och skapande

RSS 2.0